asal kejadian kucing jadian

Wednesday, May 04, 2005

entry lepas gerammm lepas dendam

terlalu banyak bende yang nak aku coretkan... sampai kepala aku naik bengong memikirkan.. banyak sangat bende yg aku simpan... tapi yg utama sekali... dah tentu2 pasal password aku.. mane peginyer weiiiiiiiiiiiiiii.....
skang ni aku tengah tunggu md... dia kata nak tolong aku.. tapi sampai skang.. batang idungpun tak nampak...

takpela... sementara nak membuang mase ni boleh laa aku mencoret ape yg patut..


citer pasal tambang...
perghhhhh aritu aku dikejutkan dengan berita tambang bas naik.. ahahhahaha untuk pelanggan2 setia bas.. dah tentunya berita ni jadik mimpi buruk buat mereka... aku?? aku memang tau.. depa nak naikkan tambang.. tapi tetibe aku cam terlupa plak bile sebenarnye tarikh bermulanya tu... tup2 mase aku nak pegi bandar nak tengok wayang sabtu snin baru nila.. aku tau.. tambang dah naik berkuatkuasa 1 mei 2005... aku rase... rase cam baru lagik tambang tu naik... ermm mase tu aku kat uitm lagik.. hehehe padahal dah 2 tahun.. ahaks.. baru apenye...

kenaikan tambang nilaa yang buat aku rase malas nak kuar umah... malas nak p bandar.... malas nak kemana2.. termasuklaa malas nak pegi keje.... dan kenaikan tambang ni juger buat niatku yg nak beli kete dulu berkubur kini mencanak2 kembali.. arghhhhhhhhhhhhhhh


cite pasal audit.....
bulan ni aku ade 4 akaun nak kene settle.. ermm rase macam dah cite jek.. arhhh lantakla.. tadi aku wat audit luar.. mase mula2 dapat akaun.. budak akaun tu cakap.. mau 2 aripun tak cukup nak siapkan bende ni... aku dah ternganga.. dua ari???? mane cukup mase beb.... BNX punye akaun 5hb ni dah kene submit... innovative punye akaun.. repot lum settle lagik.. adehh.. sebut pasal BNX ... aku cam berasap jek... aku dah berminggu mintak bende tu.. tak jugak disiapkannya.. jangan kata akaun... surat mintak signature direktor pun dia tak pulang... dahtu ade hati nak suh aku antar draft repot kat dia... bongokkkkkkkkkkk!! dah bende tak complete.. nak buat repot macammane... analysis tak siap... akaun sangkut... tak boleh laa aku nak wat tax... silap2 kalau aku antar gak kat boss... dapat qualified report.. sebab incomplete information... ishh!! sajelaa tu nak buat aku hangin.. mase aku tepon aritu.. bunyi sore dia cam nak lepas geram kat aku.. marah sebab aku tak tanye aritu... ermm untuk pengetahuan ko.. bukan aku tak nak tanye.. tapi keadaan ko mase tu yang tak user frenly.. dan ko jugak cakap aritu... dulu punye auditor banyak songeh... asik kaco ko buat keje.. dahtu skang ni.. aku jadik serba tak kenala.... bile aku tanye ko punye assistant.. manjang semuannya suh aku tanye kat ko jugak.. yang ko plak... banyak bebeno keje...

citer pasal password..
aku dah tak larat sebenarnye nak ngadu mende ni.... tapi memang aku cukup2 tak puas ati.. kenapa aku dilanda masalah nih.... semua akaun aku takleh login... wat the hell????!!! aku cukup2 frust sebenarnye.. semua keje aku jadik tak kene... mood tak menentu.. dan rase macam nak menyumpah sangat2... kalau tak puas ati ngan aku cakapla.. janganla men tektik kotor camni.... kang aku betul2 sumpah kang.... huh!! tujuh keturunan aku sumpah nanti... arghhhhh.... siutnyee... tak terkata dah camne aku punye bengang skang ni.. nak merajukpun... ape ade hal....takde sape heranpun.... jangan sampai aku menyumpah mak bapak dia plak...